Zonterapi


Samtliga behandlingar inleds med fotbad. 


Vid första behandlingen går jag noga igenom varje zon och får på så vis ta del av din kropps hälsostatus och till viss del dess historik. När jag märker att en punkt är öm så frågar jag kring vad jag upptäcker och antecknar i din journal hos mig (enbart jag som har tillgång till den). Därför är första behandlingen 90 min.  


Vid övriga behandlingar är behandlingstiden normalt 60 min. Om man önskar, så går det att boka in 90 minuter även efter den första behandlingen. Vid övriga behandlingar går jag också igenom alla zoner först för att aktivera kroppens självläkningssystem, innan jag fokuserar på de punkter som ömmar. 


Om det var länge sen du var på din första behandling, eller om det har hänt mycket i hälsotillståndet sen förra gången, rekommenderas 90 minuter.  


För din säkerhets skull behöver jag innan påbörjad behandling veta om du har pacemaker och om du har diabetes. Det går fortfarande att använda zonterapi, dock behöver jag arbeta lite annorlunda för att inte orsaka exempelvis en insulinchock. 


När ska du inte använda zonterapi? Vid graviditet rekommenderas det inte, dock erbjuder jag gravidmassage. Om du har genomgått en organtransplantation behöver du vänta 1 år innan zonterapibehandling. 


Om du har en skada i foten, amputation med mera så går det att göra

zonterapi på handen istället på den sidan. Meddela det vid bokning.