Föreläsningar


Jag vänder mig till företag som vill utveckla sin personal och förstärka deras självkänsla samt hjälpa dem i deras personliga utveckling, något som gagnar såväl företag som personal. Storleken på föredragen kan variera alltifrån 10 – 300 lyssnare beroende på vad företaget önskar och vill få ut av det hela. Jag skräddarsyr föreläsningen utifrån information och önskemål från företaget. Föredraget håller på minst en timme, beroende på vad föredraget handlar om och vad företaget önskar. Företaget som anlitar mig står för lokal, och eventuellt mikrofon om det behövs. 

 

Exempel på ämnen:

 

Positivt tänkande - Hur förändrar man negativa tankar till positiva?

Jag beskriver hur man kan förändra ett destruktivt synsätt till ett mer konstruktivt. Med hjälp av exempel visar jag hur man på ett konkret sätt förändrar negativt till positivt. 

 

Tankens kraft och möjlighet

Människokroppen har otroliga möjligheter till självläkningsförmåga, vi kan med tankens oanade kraft nå otroliga höjder men vi kan också med samma kraft gräva vår egen grav med fel tankar. Jag beskriver hur tankarna fungerar och hur vi själva kan styra dem. 

 

Att bryta inrotade tankemönster

När vi har fastnat i ett negativt tankemönster går tankarna bara runt, runt och det är svårt att hitta en utväg. Jag beskriver vad detta innebär och hur det påverkar oss som individer, samt visar på ett konkret sätt saker man kan göra för att bryta det hela och få ny energi på köpet. 

 

Depression - Ett slut och en ny början

En livs berättelse om att tappa kontrollen i sitt liv, att inte kunna ta hand om sina barn eller sig själv, att helt plötsligt inte kunna göra de enklaste vardags göre mål utan svår ångest som följd. Att inte riktigt veta vem man är eller om det egentligen spelar någon roll om man lever! En livs berättelse om att ta tillbaka kontrollen att våga ta ansvar för sitt eget liv, lyssna på sig själv och respektera sig själv tillräckligt mycket för att säga stopp när man blir illa behandlad. Att lyssna på sitt eget hjärta att ta reda på vad man har för åsikt och våga stå för den, trots att omgivningen inte tycker likadant. Samt det svåraste av allt kampen och jobbet med att bryta och byta invanda tankemönster. 

 

Zonterapi - Hur fungerar det och hur är det möjligt?

Zonterapi är en känd och välbeprövad behandlingsmetod som har används såväl hos Inka- indianerna som i Indien och Kina i över 5000år. Jag beskriver vad det är och hur man kan använda denna behandlingsform för att få igång kroppens egen tillfriskningsmekanism. Jag ger även tipps på hur man själv kan hålla borta ex exempelvis förkylningar och huvudvärk.


AyurVeda - Vem är du?

Vata, pitta eller kapha. Vad är det och vad innebär detta?

Här går jag igenom en generell förklaring om de olika kroppstyperna och vad du kan göra för att må bättre och förstå dina kollegor och din familj. Detta blir en aha-upplevelse för många och ökar förståelsen för dina medmänniskor och för dig själv.